

Szomolyai feketecseresznye
A Szomolyai feketecseresznye ízvilága savanykás, citrusos jegyeket hordoz, melyek marcipános, étcsokoládés, mandulás és diófélékre jellemző ízjegyekkel egészülnek ki a különleges erjesztési technológiának köszönhetően.

Szomolyai feketecseresznye
A Szomolyai feketecseresznye ízvilága savanykás, citrusos jegyeket hordoz, melyek marcipános, étcsokoládés, mandulás és diófélékre jellemző ízjegyekkel egészülnek ki a különleges erjesztési technológiának köszönhetően.


Újfehértói fürtös meggy
Az Újfehértói fürtös meggy fanyar illatát a gyümölcs húsa, kesernyésségét pedig a gyümölcs héja adja. Ízében hasonul az illatához, kóstolás közben enyhe, fás fűszeresség érezhető, amit elegánsan egészít ki a karamellizált cukor és az aszalt meggy. 0,35 L-es üveg

Újfehértói fürtös meggy
Az Újfehértói fürtös meggy fanyar illatát a gyümölcs húsa, kesernyésségét pedig a gyümölcs héja adja. Ízében hasonul az illatához, kóstolás közben enyhe, fás fűszeresség érezhető, amit elegánsan egészít ki a karamellizált cukor és az aszalt meggy. 0,35 L-es üveg


Piros Vilmos körte
A Piros Vilmos körte intenzív, fűszeres illata a napérlelte körtéből kicsorduló nektárt idézi. Markáns körte ízét enyhe, fanyar zöldalma kíséri. Lecsengése erőteljes körte ízzel indul, majd fokozatosan illan el.

Piros Vilmos körte
Az Újfehértói fürtös meggy fanyar illatát a gyümölcs húsa, kesernyésségét pedig a gyümölcs héja adja. Ízében hasonul az illatához, kóstolás közben enyhe, fás fűszeresség érezhető, amit elegánsan egészít ki a karamellizált cukor és az aszalt meggy. 0,35 L-es üveg


Lepotica szilva
A Lepotica szilva viaszos héja utánozhatatlan illatot és ízt kölcsönöz, kóstolás közben megjelenik továbbá a virágpor, a vanília és a szilvalekvár ízvilága is. Lecsengés után az ízek a zöldalmára emlékeztetnek.

Lepotica szilva
A Lepotica szilva viaszos héja utánozhatatlan illatot és ízt kölcsönöz, kóstolás közben megjelenik továbbá a virágpor, a vanília és a szilvalekvár ízvilága is. Lecsengés után az ízek a zöldalmára emlékeztetnek.


Gönci barack
A Gönci barack illata intenzív, megjelenik benne a friss baracklé és a napérlelte aszalt barack. Ízében tükrözi illatát, amit fahéj és fanyar zöldalma íz kísér. Kóstolás után a barack intenzív ízvilága sokáig érezhető marad a szánkban.

Gönci barack
A Gönci barack illata intenzív, megjelenik benne a friss baracklé és a napérlelte aszalt barack. Ízében tükrözi illatát, amit fahéj és fanyar zöldalma íz kísér. Kóstolás után a barack intenzív ízvilága sokáig érezhető marad a szánkban.


Irsai Olivér szőlő
Az Irsai Olivér szőlő visszaadja a szőlőre jellemző illatos, gyümölcsös jegyeket. Illata citrusos, vaníliás és diós-mazsolás jegyek egyvelege. Ízében az Irsai szőlőre jellemző parfümösség keveredik a virágméz jegyeivel. Íze hamar halványul.

Irsai Olivér szőlő
Az Irsai Olivér szőlő visszaadja a szőlőre jellemző illatos, gyümölcsös jegyeket. Illata citrusos, vaníliás és diós-mazsolás jegyek egyvelege. Ízében az Irsai szőlőre jellemző parfümösség keveredik a virágméz jegyeivel. Íze hamar halványul.
Kóstolás menete
1. Levegőztetés
A pálinka illata a kitöltés után pár perccel teljesedik ki, így levegőztetése javasolt. A pálinka fogyasztásához a tulipán alakú pohár ajánlott, öblös fala és szűkülő nyaka segít, hogy jobban érezzük a pálinkából felszabaduló illatokat. A pálinka fogyasztása 18 ⁰C - 20 ⁰C-os hőmérsékleten javasolt.
2. A látvány
A pálinka a lepárlás és szűrés után víztiszta, színtelen. Amennyiben a pálinkát hordóban, vagy gyümölcságyon érlelik, úgy az adott fára vagy gyümölcsre jellemző színt veszi át. A pálinka nem tartalmazhat semmilyen hozzáadott anyagot, így színét csakis az érleléshez használt gyümölcs vagy a hordó faanyaga adja.
3. Illatok
A pálinka a lepárlási eljárásnak köszönhetően őrzi meg a gyümölcs zamatát. Az íz és illat jegyeket a gyümölcs fajtája, az időjárás, az erjesztés, illetve az utólagos érlelés befolyásolja; mikor a pohárból illatmintát veszünk, próbáljuk meg a különböző illatjegyeket felismerni és saját élményeinkhez társítani.
4. Kortyolás
Az ízek kiteljesedéséhez a pálinkát apró kortyokkal kóstoljuk és hosszan tartsuk a szánkban. A pálinka minél komplexebb, annál változatosabb az ízvilága, és ezek a jegyek fokozatosan követik egymást.
5. Szárazpróba
A szárazpróbát kétféleképpen végezhetjük el: miután megittuk a pálinkát, a poharat félretéve várjuk meg, hogy a maradék alkohol is elillanjon és a gyümölcsaromák a pohár aljában letisztuljanak. Hatékony megoldás továbbá, ha pálinkát cseppentünk a kezünkre, csuklónkra, és a parfümökhöz hasonlóan így illatoljuk meg.